Debreceni Lovasakadémia

Az elmúlt hetekben a lovarda "téliesítéséről" is gondoskodtunk.
 
A fedett pályákon közel 500 kg kalcium kloridot dolgoztunk be a talajba, így megelőzzük, hogy felfagyjon a talaj, s a téli hónapokban is kellemetlenségek nélkül lehessen használni a fedett pályákat.
 
A sátras fedeles pálya oldalfalai felkerültek a helyükre, továbbá elhelyeztünk egy hősugárzót a padok mellett, hogy a szülők is kényelmesebben várhassák a gyerekeiket! A világítás korszerűsítésre került, így egyenletes fényviszonyok mellett folyik a lovas-oktatás.
 
20180122 091056

Ménesgazda A3 2

A debreceni Lilla téri Általános Iskolával kötött együttműködés keretein belül a 2- 3. osztályos gyerekek testnevelés óráikat 14 héten keresztül a Debreceni Lovasakadémián töltötték.

A pedagógusok és a gyerekek egyaránt pozitív élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak!

christmas ribbon tree orig

 

Karácsony közeledtével a Debreceni Lovasakadémia lovas-oktatójával, Nagy Sándorral, és eredményes lovasával, Máriás Sárával, közösen olyan gyerekeknek és családoknak biztosít lehetőséget a lovardában, akik szeretnének lovak közelében lenni, lovat ápolni, etetni, sörényt fonni, esetleg a lovaglást kipróbálni.

A program tervezett időpontja: 2017. december 21.

 

Az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni időpont egyeztetés érdekében:

Nagy Sándor: +36-30/289-3809

Máriás Sára: +36-30/403-0007

Megszépült és megújult a Debreceni Lovasakadémia: másfél év alatt százmillió forintból korszerűsítették a pályákat, az istállókat és a kiszolgáló infrastruktúrát.

A 2000 óta a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő Kartács utcai Lovasakadémia fontos szerepet tölt be nem csak az Egyetem, de a város életében is. A lovarda egyrészt infrastrukturális és tudományos hátteret nyújt az agrárkar ménesgazda hallgatóinak oktatásához, illetve a sporttudományi képzés részeként a lovaskultúra megismeréséhez. Mindeközben pedig egyre több hallgató választja szabadidős tevékenységként is a lovaglást és a testnevelés órákat is egyre többen váltják ki lovaglással – közöttük szép számmal képviseltetik magukat külföldi hallgatók is – mondta Bács Zoltán kancellár.

A Lovasakadémia jelenleg 52 lónak ad otthont, közülük 16 az egyetem tulajdona. Az intézmény gidrán lovak tartásával és tenyésztésével rész vesz hagyományos magyar fajtánk génmegőrző programjában is.

- Az elmúlt másfél évben százmillió forint összértékű fejlesztés valósult meg a telepen. Speciális üveghomok alapanyaggal borítottuk a szabványméretű fedett pályát, ami a létező legkorszerűbb technológia, a világ vezető lovardáiban ezt alkalmazzák. Felújítottuk a külső pálya talaját is és sátortetővel láttuk el, így már két fedett pályája van a központnak. Elkészült emellett a 18 bokszos új istálló, ami lehetőséget adott a bértartott lovak számának növelésére – sorolta az újdonságokat Wachter István, a Debreceni Lovasakadémia Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A pályák, az istállók és az utak korszerűsítése után második ütemben a főépület, az öltözők és a nyeregtárolók felújítása kerül majd sorra.

Az egyetemi hallgatók és a Debreceni Lovasakadémia KHT Sportegyesület 15 versenyzője mellett 40-50 gyermek is jár lovagolni a Kartács utcába, őket hat pónilovon oktatják, nyáron pedig lovastáborokat is szerveznek nekik. 

A Debreceni Egyetem Lovasakadémiája a Magyar Nemzeti Lovas Turisztikai Szövetség országos túraútvonal-fejlesztési programjába is bekapcsolódik majd a Hajdú-Bihar megyében kijelölt két lovas turisztikai pont egyikeként.

 

 

 

 

2018 Február
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28